Vad är Zithromax?

Zithromax är en antibiotika som används för att behandla en rad olika könssjukdomar. Genom att förhindra bakteriernas möjlighet att producera proteiner, hindrar Zithromax först spridningen av bakterierna och slår sedan ut de flesta bakteriella infektioner. De bakteriella infektioner soms erbjuders för denna behandling  är alla mot infektioner som är sexuellt överföringsbara. Det rör sig om följande bakteriella könssjukdomar:

  • Klamydia
  • Mycoplasma genitalium
  • Ureaplasma urealyticum
  • Ospecifik uretrit

Vad är skillnaden mot Azitromax?

Det finns ingen skillnad mellan Zithromax och Azitromax, utan det rör sig om exakt samma antibiotikakur från läkemedelstillverkaren Pfizer. Zithromax är det engelska namnet på produkten, medan Azitromax är det svenska namnet på den.

Behandlingar med Zithromax på nätet

På svenska apoteket finns detta läkemedel att köpa mot recept i tabletter om 100mg.

Det finns ett antal större onlinekliniker som ger behandlingar med Zithromax till svenska kunder, bland annat Dokteronline, samt övriga listade nedan. Det är inte receptfritt, däremot kan du ansöka om recept online direkt på sajterna.

Butik Erbjudande Leverans Direktlänk
beställ zithromax på Dokteronline Recept ingår 1-3 dagar

Användning

Många söker efter Zithromax i 1 000 mg samt 500 mg, men Zithromax säljs även ofta i en endagsdos med fyra tabletter. Du kan således beställa Zithromax 250 mg och få hem fyra tabletter som ska tas under en och samma dag.

Om du använder Zithromax under en längre tid, finns det vissa saker du bör tänka på. Läkemedlet bör då tas enligt din läkares ordination, vanligtvis en gång om dagen antingen med eller utan samtidigt intag av mat. Om din mage blir upprörd vid intag av läkemedlet kan det vara en bra idé att ta det tillsammans med mat. Vilken dosering som är lämplig beror på ditt sjukdomstillstånd och hur väl du svarar på behandlingen. Antibiotika fungerar som bäst när den mängd läkemedel som finns i din kropp ligger på en jämn nivå. Du bör därför ta läkemedlet vid samma tidpunkt varje dag, om du inte använder en endagskur.

Biverkningar

Antibiotikakurer kan ge biverkningar, framförallt om de används långvarigt. Zithromax verkar snabbt och grundligt. Därför är de föreskrivna kurerna med detta läkemedel i allmänhet mycket korta. Vid klamydia behöver du t ex bara inta Zithromax en dag. Biverkningarna är därför inte så allvarliga. De flesta användarna uppger att de tål denna medicin utan problem. Om det ändå är fråga om biverkningar, är det för det mesta milda mag- och tarmbesvär. Du kan förekomma dessa genom att inta Zithromax under måltiden. Mer information om användningen av Zithromax och de eventuella biverkningarna finner du i bipacksedeln.